Vraag nu gratis offertes aan!

   
Soort dak*
Type aanvraag*

Naam: *
Titel:
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Subsidie Groen Dak

Vraag offertes aan bij dakdekkers in de buurt!

Meer over dakbedekking


Er komt vaak meer kijken bij een groendak dan men denkt. Zo zult uw dak uit meerdere lagen bestaan en kunt u kiezen uit een extensieve of intensieve groendak. In sommige gevallen zult u eerst een bouwvergunning moeten verkrijgen en kunt u in aanmerking komen voor een subsidie.

Een groendak bestaat uit meerdere lagen:
  • Een wortelwerende laag zorgt ervoor dat een dak waterbestendig is, de wortels niet doorkunnen groeien en beschadigingen kunnen aanbrengen.
  • Een drainagelaag voert overtollig regenwater af en vormt waterreservoirs.
  • Een substraatlaag verankert de wortels en zorgt voor voldoende voedingsstoffen, water en zuurstof.
  • Een vegetatielaag kan bestaan uit mossen, grassen, struiken, planten en bomen.

Extensieve groene daken
Een extensieve groene dak is een simpele variant van een groendak. De begroening bestaat uit mossen, grassen en kruiden. Hierdoor behoeft de dak weinig tot geen onderhoud, maar het moet wel minimaal 1 keer per jaar geïnspecteerd worden.

Intensieve groene daken
Intensieve groene daken zijn vergelijkbaar met gewone tuinen: er kunnen bijvoorbeeld struiken, bomen, terassen en vijvers op geplaatst worden. Echter moet hiervoor wel een aangepaste dragende constructie geplaatst worden, om het gewicht van de dak te dragen. Onderhoud moet bovendien regelmatig plaatsvinden.

Bouwvergunning
Als er aanpassingen aan uw dak gedaan moeten worden om een groendak te realiseren en/of u in een monument woont, heeft u wellicht een bouwvergunning nodig. U kunt dit het beste navragen in uw gemeente.

Subsidies
Sommige gemeentes geven ook subsidies voor een groendak. U zult bij uw gemeente na moeten gaan of dit het geval is en hoeveel subsidie u kunt ontvangen. Om in een aanmerking te komen zult u wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen, deze hebben vaak te maken met de omvang, aanleg/onderhoud en de waterbergende capaciteit van uw dak.

Voordelen
Ook als u niet in aanmerking komt voor een subsidie zijn er genoeg voordelen waarvoor u een groendak kunt laten plaatsen. Een groendak heeft namelijk een isolerende werking, waardoor u energie bespaart en een geluidsdempende werking. De waarde van uw huis wordt verhoogd, terwijl u ook bijdraagt aan een beter klimaat.

Vraag dus snel een offerte aan van een deskundige dakdekker!